Kivikylän-logo

Makkaraspagetti yhdessä kattilassa

Makkaraspagetti yhdessä kattilassa

Makkaraspagetti yhdessä kattilassa

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minuuttia
Vaikeusaste

helppo

Makkaraspagetin valmistukseen haluaa osallistua lapsetkin! Valmis spagetti maistuu herkulliselta, kun spagetit pujottelee makkarapalojen läpi.

Reseptin ainekset:

  • 400 g Kivikylä kuoretonta makkaraa, jättilenkkiä tai muuta hyvää Kivikylän makkaraa

  • 250 g spagettia

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1 l tomaattimehua

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 2 tl kuivattua timjamia

  • ½ kesäkurpitsaa

  • 1 dl kermaa

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • 2 dl tuoretta pinaattia

  • 50 g parmesaania tai muuta kovaa juustoa raasteena

Reseptin ohje:

  • Siivuta kuorettomat makkarat noin 1 cm paksuisiksi paloiksi. Pujota spagetit muutaman kappaleen nipuissa makkarapalojen läpi.

  • Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne rypsiöljyssä kattilassa. 

  • Lisää tomaattimehu ja mausteet.

  • Siivuta kesäkurpitsa ja lisää joukkoon. 

  • Lisää makkaraspagetit tomaattikastikkeen joukkoon ja kypsennä spagetteja kastikkeessa noin 10 minuuttia, kunnes spagetit ovat kypsiä.

  • Lisää joukkoon kerma ja suurusta makkaraspagetti tilkkaan kylmää vettä sekoitetulla maissitärkkelyksellä. 

  • Lisää joukkoon lopuksi tuoreet pinaatit.

  • Tarjoile makkaraspagetin lisäkkeenä raastettua parmesaania.