Kivikylän-logo

Karitsalampaan pääsiäispaisti

Karitsalampaan pääsiäispaisti

Karitsalampaan pääsiäispaisti

Paistoaika

1,5

tuntia/kg
Vaikeusaste

helppo

Mureaa ja maistuvaa juhlaruokaa.

Reseptin ainekset:

  • Kivikylän valmiiksi maustettu karitsalampaan putkiluu- tai viulupaisti.

Reseptin ohje:

  • Ota paisti huoneenlämpöön tunnin verran ennen paistamista. 

  • Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.

  • Kypsennä paistia 125-150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 65-75 astetta. Kun paistin sisälämpötila on 65-70 astetta, on paisti sisältä vielä punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on 75 astetta, on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti.

  • Anna kypsän paistin vetäytyä rauhassa folioon käärittynä ennen viipalointia.