Kivikylän-logo

Makkarapaella uunissa

Makkarapaella uunissa

Makkarapaella uunissa

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

tunti
Vaikeusaste

helppo

Makkarapaella valmistuu vaivattomasti makkaroista hauduttaen uunissa tai grillissä. Makkarapaella on helppoa arkiruokaa parhaimmillaan!

Reseptin ainekset:

  • 400 g Kivikylä Juusto-Jalapenotuhtia tai muuta Tuhtia

  • 1 punainen paprika

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 dl riisiä

  • 400g tomaattimurskaa

  • 3 dl kasvislientä

  • 1 tl savupaprikajauhetta

  • 2 tl kuivattu timjamia

  • 1 tl suolaa

  • 1 dl hienonnettua persiljaa

  • 100 g kirsikkatomaatteja

  • 100 g fetajuustokuutioita

  • mustapippuria myllystä
     

Reseptin ohje:

  • Leikkaa makkarat paloiksi, suikaloi paprika, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  • Mittaa riisi uunivuokaan.

  • Lisää vuokaan makkarapalat ja hienonnetut kasvikset.

  • Sekoita tomaattimurska, kasvisliemi, mausteet ja persilja keskenään ja lisää vuokaan. 

  • Kypsennä paellaa 180-asteisessa uunissa tai foliovuoassa grillissä noin 45 minuuttia.

  • Sekoita paella, lisää kirsikkatomaatit sekä feta pinnalle ja mausta rouhitulla mustapippurilla.

  • Kuumenna makkarapaellaa vielä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kirsikkatomaatit ja fetat hieman lämpenevät.