Itsenäisyyspäivän Kalkkuna Amerikan malliin
45-65
minuuttia/kghelppo
Maukas valmistusehdotus kokonaisesta kalkkunasta Itsenäisyyspäiväjuhlapöytään Amerikan malliin.
Reseptin ainekset:
n. 5 kg miedosti suolattua kalkkunaa
Täyte: 5-6 kpl viipaletta vaaleaa leipää (kuutioituna)
Täyte: 150 g voita
Täyte: 1 kpl Iso sipulia (kuutioituna)
Täyte: 3-4 kpl lehtiselleriä (kuutioituna)
Täyte: 2-3 murskattua valkosipulin kynttä
Täyte: 1 dl kanalientä
Täyte: 1 kpl omenaa (hapanta)
Täyte: 1/2 tl suolaa
Täyte: 1/2 tl mustapippuria
Vuokaan ja valeluun: 5 dl kanalientä
Reseptin ohje:
Ota kalkkuna huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Nosta kalkkuna korkeareunaiselle uunipellille tai vuokaan.
Valmista täyte:
Paahda leipäkuutioita paistinpannulla kunnes kuutiot ovat kauniin ruskeita.Siirrä leipäkuutiot sivuun.
Sulata voi pannulla ja ruskista siinä sipulit ja lehtisellerit.
Lisää kanaliemi pannulle.
Kuori ja kuutioi omenat.
Sekoita täytteen ainekset.
Täytä kalkkuna täytteellä ja sido kalkkunan koivet toisiinsa.
Työnnä paistomittari kalkkunan paksuun rintalihaan, ei kuitenkaan rintalastaan asti. Kaada kanaliemi vuokaan.
Kypsennä kalkkunaa 175 asteessa noin 45-60min per kilo, kunnes paistomittari näyttää 75–80 astetta. Valele kalkkunaa paiston aikana vuoan pohjalle kertyvällä kastikkeella.
Paiston jälkeen kalkkunan annetaan vetäytyä foliolla peitettynä n. 20-30 minuuttia ennen tarjoilua.