Kivikylän-logo

Itsenäisyyspäivän Kalkkuna Amerikan malliin

Itsenäisyyspäivän Kalkkuna

Itsenäisyyspäivän Kalkkuna Amerikan malliin

Valmistusaika

45-65

minuuttia/kg
Vaikeusaste

helppo

Maukas valmistusehdotus kokonaisesta kalkkunasta Itsenäisyyspäiväjuhlapöytään Amerikan malliin.

Reseptin ainekset:

  • n. 5 kg miedosti suolattua kalkkunaa

  • Täyte: 5-6 kpl viipaletta vaaleaa leipää (kuutioituna)

  • Täyte: 150 g voita

  • Täyte: 1 kpl Iso sipulia (kuutioituna)

  • Täyte: 3-4 kpl lehtiselleriä (kuutioituna)

  • Täyte: 2-3 murskattua valkosipulin kynttä

  • Täyte: 1 dl kanalientä

  • Täyte: 1 kpl omenaa (hapanta)

  • Täyte: 1/2 tl suolaa

  • Täyte: 1/2 tl mustapippuria

  • Vuokaan ja valeluun: 5 dl kanalientä

Reseptin ohje:

  • Ota kalkkuna huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Nosta kalkkuna korkeareunaiselle uunipellille tai vuokaan.

  • Valmista täyte:
    Paahda leipäkuutioita paistinpannulla kunnes kuutiot ovat kauniin ruskeita. 

  • Siirrä leipäkuutiot sivuun.

  • Sulata voi pannulla ja ruskista siinä sipulit ja lehtisellerit.

  • Lisää kanaliemi pannulle.

  • Kuori ja kuutioi omenat.

  • Sekoita täytteen ainekset.

  • Täytä kalkkuna täytteellä ja sido kalkkunan koivet toisiinsa.

  • Työnnä paistomittari kalkkunan paksuun rintalihaan, ei kuitenkaan rintalastaan asti. Kaada kanaliemi vuokaan.

  • Kypsennä kalkkunaa 175 asteessa noin 45-60min per kilo, kunnes paistomittari näyttää 75–80 astetta. Valele kalkkunaa paiston aikana vuoan pohjalle kertyvällä kastikkeella.

  • Paiston jälkeen kalkkunan annetaan vetäytyä foliolla peitettynä n. 20-30 minuuttia ennen tarjoilua.