Kivikylän-logo

Joulukinkun paisto-ohje

Joulukinkun paisto-ohje

Joulukinkun paisto-ohje

Valmistusaika

1-10

tuntia
Vaikeusaste

helppo

Muista säilyttää kinkkua aina kylmässä, alle kuudessa asteessa. Älä unohda kinkkua lämpimälle tarjoilupöydälle pitkäksi aikaa paitsi jos syöt koko komeuden kerralla!

Reseptin ainekset:

  • Kivikylän tuoresuolattu perinteinen joulukinkku, juhlakinkku, kinkkurulla, fileerulla tai laparulla

Reseptin ohje:

  • Ota kinkku ajoissa huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on n.+10°C ennen paistamisen aloittamista.

  • Poista kinkku pakkauksestaan ja voit huuhdella sen kylmällä vedellä. Jätä verkko paikoilleen jos sellainen on kinkussasi.

  • Nosta kinkku uuniritilälle silavapuoli ylöspäin ja siirrä uuniin. Laita ritilän alle uunipannu tai -pelti ja kaada siihen vettä, joka pitää uunin kosteana. Lämpötilan kohoamista on helpompi seurata kun käännät mittarin asteikon uunin suuluukkuun päin.

  • Paista kinkkua alhaisessa lämmössä n. + 125°C (kiertoilmauunissa +80 °C). Kinkun arvioitu paistoaika on 60-70 minuuttia lihakiloa kohti. Lopputulos on mehevä, kun sisälämpötila on 72–75 astetta. Täysin kypsä kinkku on sisältä noin 82 astetta.

  • Poista verkko ja kamara vasta jäähtyneestä kinkusta ja kuorruta perinteisesti sinappi-korppujauhokuorrutuksella seuraavasti: Poista kinkusta verkko. Sivele kinkku sinapilla ja ripottele pintaan korppujauhot ja haluamiasi mausteita. Kuorruta kinkku 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.