Kivikylän-logo

Terveisiä Kivikylän Areenalta!

Taas kerran Kivikylän aitiossa oli leppoisaa, kun Kivikylän Areenalle saatiin aitiovieraiksi lihantuottajia Turun seudulta. Lukko ja TPS iskivät yhteen, vain isännät taisivat olla tyytyväisiä tulokseen.

Tsekin maajoukkuetta viimeksi valmentanut Kari Jalonen oli hänkin mukana. Hän piti näkemästään. Peli oli vauhdikasta kiekkoa ja tilanteita oli molemmissa päissä. Pakko oli kysyä, miten Suomen ja Tsekin pääsarjat poikkeavat toisistaan.
– Ero ei ole valtava. Meillähän ovat tsekkipelaajat pärjänneet täälläkin aina hyvin. Sellainen ero on, että tsekit pelaavat säännöllisesti suomalaisia vanhempina vielä pääsarjaa. Se muuttaa vähän peliä, mutta eivät erot isoja ole, selvitti Kartsa.
– He ovat myös ihan pirun fiksuja pelaajia ja haluavat oppia uutta. Ei ole kyllä mitään pahaa sanottavaa kokemuksista tsekinmaalla, hän jatkoi.
Tällä hetkellä Kartsa Jalonen viettää vähän vapaata jääkiekosta, mutta pelejä tulee kuitenkin katsottua paljon. Täytyy pysyä ajan hermolla. Uusia valmennuspestejä hän voisi seuraavaksikin ottaa mielellään ehkä ulkomailta.
Tsekkien junnupuoli poikkeaa paljon Suomesta. Sieltä nuoret lähtevät joukolla ulkomaille, Keski-Euroopan lisäksi esimerkiksi Ruotsiin ja Suomeen, mutta myös hyvin paljon Pohjois-Amerikan junnusarjoihin ja samalla sinne opiskelemaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti