Kivikylän-logo

Sadepäivän pippurinen fileehöystö

Sadepäivän pippurinen fileehöystö

Sadepäivän pippurinen fileehöystö

Annokset

4-6

annosta
Kesto

45-55

minuuttia
Vaikeusaste

helppo

Aina aika-ajoin Suomenkin kesään sattuu päiviä, jolloin aurinko ei paista. Sateen sattuessa ovat Kivikylän kotipalvaamon herkulliset tuotteet oivallisia myös sisätiloissa nautittuna. Ohessa vinkki, miten voit hyödyntää pippurimarinoidun naudan ulkofileepihvit, mikäli keli ei salli ulkoruokailua.

Reseptin ainekset:

  • 800 g pippurimarinoitua naudan ulkofileettä

  • 1 prk tomaattipyreetä

  • 2 dl tomaattimurskaa

  • 1 pieni sipuli

  • 2 isoa kynttä valkosipulia

  • 1-2 prk ruokakermaa

  • voita/öljyä paistamiseen

Reseptin ohje:

  • Kaavi herkullinen marinadi talteen pihvien pinnalta.

  • Suikaloi pihvit n. 1 1/2 x 5 cm suikaleiksi ja paista nopeasti kuumalla pannulla.

  • Hienonna sipulit ja lisää ne lihan joukkoon, samoin kuin tomaattipyree.

  • Anna kuullottua hetken pannulla (varo ettei tomaattimurska pala).

  • Kaada päälle ruokakerma, tomaattimurska ja talteen ottamasi lihojen marinadi.

  • Hauduta hetken niin, että kerma sakenee.

  • Tarkista maku - suolan ja pippurin lisääminen voi olla tarpeetonta, koska marinadissa on mausteet jo itsessään. Huomaa, että mitä pidempään hauduttelet kastiketta, sitä voimakkaammin pippuri maistuu.