Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Omien tuottajien lähiliha siivitti brändijohtajaksi

Pieni lihatalo Satakunnasta kiilasi liha-alan kirkkaimmaksi brändiksi. Kivikylän
Kotipalvaamon menestyksen perustana on luottamus omaan tekemiseen ja paikalliseen
raaka-aineeseen. Tämä maistuu myös tuotteissa.

Kivikylän Kotipalvaamo komeilee sijalla 38 Taloustutkimuksen vuosittain tekemässä 200
arvostetuimman brändin listauksessa. Nousua viime vuoteen on peräti 30 sijaa. Suomen suuret
lihanjalostajat jäivät jälkeen.


Kotitilansa vanhaan savusaunaan aikanaan yrityksen perustanut toimitusjohtaja Jari Laihonen avaa
menestyksen saloja. Kaikki työntekijät tietävät mitä tavoitellaan: parhaimman makuista lihaa mitä
kaupasta saa.


– Vaikka myyntiedustaja olisi kuinka mukava, lupsakka ja hyvä lihamyyjä, niin se ei riitä. Vaaditaan
myös maistuvat tuotteet. Kaikessa mennään makuaisti edellä.


Yrityksen slogan on ollut 1990-luvulta asti sama: Tunteella omasta maakunnasta.
– Meillä tiedetään vieläkin, mistä liha tulee. Kun näen possun kyljessä tatuointinumeron, pystyn
melkein näkemään isännän kasvot.


Saman viestin toistaminen on kannattanut.
– Brändimme on vahva, koska perusviesti on sama, sitä ei ole muutettu. Siksi siihen uskotaan.


Kivikylän Kotipalvaamolla on nykyään tuotantolaitoksia kolmella paikkakunnalla. Palvisaunan
leppäsavu leijailee silti yhä entiseen tapaan samassa pihapiirissä kuin Kivikylän alkuaikoina.


– Meillä on sama kotipaikka, ja paikallisuus on mukana kaikessa tekemisessä. Jos tarvitaan
nyhtöpossulle sämpylää, sitä kysytään ensin lähileipomosta. Säkylän lihapyörykkätehtaalle tulee
lihapyöryköiden pakkausmateriaalit samasta kylästä muutaman kilometrin päästä eli melkein
naapurista, Laihonen kuvailee.


– Vaikka yritys on kasvanut, niin silti asiat tehdään ihan niin kuin silloin ennenkin, nyt vain hiukan
isommassa mittakaavassa.

Lisätietoja: Jari Laihonen, toimitusjohtaja puh. 0400 722448 tai jari.laihonen@kivikylan.fi


Kivikylän Kotipalvaamo on vuonna 1992 perustettu satakuntalainen liha-alan yritys. Toimimme
Rauman Lapissa, Säkylässä ja Huittisissa. Käytämme kaikessa vain suomalaista lihaa, joka tulee
omilta tuottajiltamme lounaissuomalaisilta maatiloilta. www.kivikylan.fi

Jaa mediassa

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia