Kivikylän-logo

Grillatut makkarapitaleivät

Grillatut makkarapitaleivät

Grillatut makkarapitaleivät

Annokset

8

annosta
Valmistusaika

1

tunti
Vaikeusaste

keskivaikea

Itsevalmistetut rapeat pitaleivät paistuvat grillissä yhtä aikaa makkaroiden kanssa. Täytä makkarapitaleivät kesäkasvissalsalla sekä salaatilla ja kesän suosikkiruoka on valmis!

Reseptin ainekset:

  • 2 pkt Kivikylä kuoreton kalkkuna grillimakkaraa, Kuoretonta Huiluntuhtia, tavallista Huiluntuhtia, Juustojalapeno Tuhtia tai muuta hyvää Kivikylän grillimakkaraa

  • Pitaleivät:
    1 pss kuivahiivaa

  • 3 dl vettä

  • 7 dl vehnäjauhoa

  • 2 tl suolaa

  • 1 rkl sokeria

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • Kesäkasvissalsa: 2 dl appelsiinimehua

  • 1 limen mehua

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 100g kesäporkkanaa
  • 100g kirsikkatomaattia

  • 5 kpl retiisiä

  • ½ pnt kevätsipulia
  • ½ pnt basilikaa
  • Lisäksi:
    1 pss salaattia
    ketsuppia ja sinappia

Reseptin ohje:

  • Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää vehnäjauhot, suola ja sokeri.

  • Vaivaa taikina tasaiseksi yleiskoneessa noin 10 minuuttia.

  • Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikinasta pehmeä ja venyvä taikina. Lisää vaivauksen loppupuolella 1–2 rkl jauhoa, jos taikina tuntuu tarttuvan kulhon reunoihin.

  • Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota jääkaapissa noin 12 tuntia.

  • Valmista kesäkasvissalsa kuumentamalla kattilassa appelsiinin- ja limen mehu, sokeri ja suola.

  • Pilko joukkoon kesäporkkana ja kiehauta hetki, kunnes porkkanapalat kypsyvät.

  • Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon lohkotut kirsikkatomaatit.

  • Lisää jäähtyneen salsan joukkoon pieniksi kuutioiksi pilkotut retiisit, hienonnettu kevätsipuli ja basilika.

  • Muotoile taikina jauhotetulla alustalla pötköksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Pyörittele palloiksi ja anna levätä noin 10 minuuttia.

  • Kuumenna grilli kuumaksi leipien kohotessa. Sivele pintaan kevyesti öljyä ritilään tarttumisen estämiseksi.

  • Paista molemmin puolin muutaman minuutin. Leivät voi ottaa grillistä, kun ilmatasku on kunnolla muodostunut. Leikkaa hieman jäähtyneet pitaleivät auki saksilla.

  • Grillaa pitojen kanssa samaan aikaan makkarat ja täytä pitaleivät makkaralla, kesäkasvissalsalla ja salaatilla.