Kivikylän-logo

Burgundinpata

Burgundinpata

Annokset

n. 4

annosta
Valmistusaika

3-4

h

Reseptin ainekset:

  • 1 kg naudan  etuselkää

  • 1 rkl voita
  • 150 g pekonia
  • 2 tl suolaa
  • 10 kpl mustapippuria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl tomaattipyreetä

  • 2 porkkanaa
  • 3 sipulia
  • 200 g herkkusieniä
  • 5 dl punaviiniä 
  • 5 dl lihalientä
  • laakerinlehtiä ja yrttejä

Reseptin ohje:

  • Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Pyyhi talouspaperilla ja leikkaa reilun kokoisiksi kuutioiksi. Sulata pannulla voita ja paista lihakuutiot muutamassa erässä kauttaaltaan ruskeiksi. Kumoa ruskistuneet lihat pataan. Lisää viimeiseen lihaerään paistumaan myös paloiteltu pekoni. Lisää pataan suola, pippurit, jauhot ja tomaattipyree. 

  • Kuori ja leikkaa sipulit ja porkkanat. Lisää kasvikset ja sienet pataan. Kaada pataan punaviiniä ja lihalientä. Lisää joukkoon vielä tuoreet yrtit ja laakerin-lehdet. Peitä pata kannella ja nosta 150°c uuniin hautumaan noin 3 tunniksi. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.