Kinkkupiirakka

Keväinen kinkkupiirakka

Valmistusaika

n. 1

h
Vaikeusaste

helppo

Reseptin ainekset:

Reseptin ohje:

  • 1. Valmista pohja:
     
    Nypi voi ja jauhot yhteen, lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
    Painele taikina piirakkavuokaan (n. 24 cm halkaisija) ja pistele haarukalla.
    Esipaista 200 °C uunissa noin 10 minuuttia.

    2. Valmistele täyte:

    Sekoita kinkkusuikaleet, kesäkurpitsaraaste (purista ylimäräinen neste pois!), kevätsipuli ja mausteet kulhossa.
    Lisää Sooci-kastikepohja ja juustoraaste, sekoita hyvin.

    3. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja tasoita pinta.

    4. Paista uunissa 200 °C noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

    5. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jotta piirakka mehevöityy.

    Tämä piirakka sopii täydellisesti kevään brunssille, piknikille tai iltapalaksi!