Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Grillatut makkarapitaleivät

• 8 kpl
• Valmistusaika: 1h + passiivinen 12 h
• Vaikeusaste: keskivaikea
• Maidoton, laktoositon, soijaton, pähkinätön, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/ äyriäisiä, ei sisällä selleriä)

Itsevalmistetut rapeat pitaleivät paistuvat grillissä yhtä aikaa makkaroiden kanssa. Täytä makkarapitaleivät kesäkasvissalsalla sekä salaatilla ja kesän suosikkiruoka on valmis!

Reseptin ohje:

Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää vehnäjauhot, suola ja sokeri. Vaivaa taikina tasaiseksi yleiskoneessa noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikinasta pehmeä ja venyvä taikina. Lisää vaivauksen loppupuolella 1–2 rkl jauhoa, jos taikina tuntuu tarttuvan kulhon reunoihin. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota jääkaapissa noin 12 tuntia.

Valmista kesäkasvissalsa kuumentamalla kattilassa appelsiinin- ja limen mehu, sokeri ja suola. Pilko joukkoon kesäporkkana ja kiehauta hetki, kunnes porkkanapalat kypsyvät. Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon lohkotut kirsikkatomaatit. Lisää jäähtyneen salsan joukkoon pieniksi kuutioiksi pilkotut retiisit, hienonnettu kevätsipuli ja basilika.

Muotoile taikina jauhotetulla alustalla pötköksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Pyörittele palloiksi ja anna levätä noin 10 minuuttia. Litistä taikinapala kämmenellä litteäksi.
Kauli pitaleipä noin puolen sentin paksuiseksi tasaiseksi kiekoksi. Ohueksi kauliminen saa aikaan leipään nousevan ilmataskun. Anna pitaleipien kohota noin 30 minuuttia.

Kuumenna grilli kuumaksi leipien kohotessa. Sivele pintaan kevyesti öljyä ritilään tarttumisen estämiseksi. Paista molemmin puolin muutaman minuutin. Leivät voi ottaa grillistä, kun ilmatasku on kunnolla muodostunut. Leikkaa hieman jäähtyneet pitaleivät auki saksilla.

Grillaa pitojen kanssa samaan aikaan makkarat ja täytä pitaleivät makkaralla, kesäkasvissalsalla ja salaatilla.

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet