Kivikylän-logo

Mestarireseptikilpailun voittaja!

Kivikylän S-Market palvelutiskit Rauman alueella järjestivät Mestarireseptikilpailun asiakkailleen viime vuoden lopulla. Nyt Kivikylän arvovaltainen raati on valinnut voittajaksi Hannu Tuomisen “Takkaselkä” reseptin.

Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyimme Hannun Takkaselkään. Hannu Tuomisen resepti kunnioittaa perinteistä lihataidetta, rauhallista ruuanlaittokulttuuria ja mehevää makumaailmaa. Jo reseptin nimikin tuo mieliin lämpöä ja hyvää mieltä.


Hannu sai palkinnoksi taidonnäytteestään yhden illan täyden ylläpidon ystävineen Kivikylän juhlatiloissa Rauman Lapissa, palvaamon vintissä.

Kiitos kaikille osallistujille, jokainen resepti omasi ammattimaisen hyvää otetta ja hienoa ruuanlaittohenkeä!


Hannu Ollila, keittiömestari
Kivikylän mestariresepti -kilpailun
tuomariston puheenjohtaja

VOITTAJARESEPTI:

Takkaselkä eli yön yli takassa muhinutta Kivikylän porsaan etuselkää

Taloa ja takkaa lämmitetty kolmisen tuntia.
Ota liha huoneenlämpöön.

Valmista lihaliemi. Kattilaan vettä, suolaa, maustepippureita, laakerinlehtiä, porkkanaa ja sipulia. Joukkoon yrttejä: salviaa, rosmariinia ja persiljaa sekä viipale sitruunaa. Mukaan luita joissa vähän myös lihaa. Liemen keitto n. 1h.

Liemen kiehuessa marinoi porsaan etuselkä. Hiero kuivia mausteita esim. grillimausteseokset ja fariinisokeria antamaan possulle makeutta.

Kun lihaliemi on saanut makua, siivilöi liemi. Asettele etuselkä vuokaan tai pataan. Tee silavaan viiltoja, jotta maku lähtee liikkeelle. Kaada kiehuva lihaliemi possun päälle n. 2/3 vuoan tilavuudesta.

Laita kannellinen pata/vuoka hiillokselliseen takkaan. Anna lihan muhia koko yön. Aamulla padassa odottaa hiljalleen hautunut maukas etuselkäpossu.

Tarjoile riivitty possu esimerkiksi tex-mex ruokien lisäkkeenä tai vaikkapa täytettyjen leipien täytteenä.

HUOM! Onnistuu myös uunissa: anna lihan olla ensin uunissa 180 asteessa kunnes on sisältä lämmin. Sen jälkeen anna hautua 120 asteen lämmössä kuten takassakin.

—————————————————————————-

Etuselkää, josta Takkaselkä valmistetaan saa Kivikylän palvelutiskeiltä ja tehtaanmyymälöistä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti