Kivikylän-logo

Kinkun paisto-ohje Kivikylän tapaan

Kivikylän Kotipalvaamo Oy

Muista säilyttää kinkkua aina kylmässä, alle kuudessa asteessa. Älä unohda kinkkua lämpimälle tarjoilupöydälle pitkäksi aikaa paitsi jos syöt koko komeuden kerralla!

Reseptin ohje:

Kinkun paisto-ohje Kivikylän tapaan.

Ohje on Kivikylän tuoreille kinkuille, joita ei tarvitse päiväkausia sulatella.

1. Ota kinkku ajoissa huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on n.+10°C ennen paistamisen aloittamista.
Poista kinkku pakkauksestaan ja voit huuhdella sen kylmällä vedellä. Jätä verkko paikoilleen jos sellainen on kinkussasi.

2. Nosta kinkku uuniritilälle silavapuoli ylöspäin ja siirrä uuniin. Laita ritilän alle uunipannu tai -pelti ja kaada siihen vettä, joka pitää uunin kosteana. Lämpötilan kohoamista on helpompi seurata kun käännät mittarin asteikon uunin suuluukkuun päin.

3. Paista kinkkua alhaisessa lämmössä n. + 125°C (kiertoilmauunissa +80 °C). Kinkun arvioitu paistoaika on 60-70 minuuttia lihakiloa kohti.
Lopputulos on mehevä, kun sisälämpötila on 72–75 astetta. Täysin kypsä kinkku on sisältä noin 82 astetta.

VINKKI:
Myös palvikinkun voit kuorruttaa alla olevan ohjeen mukaisesti:

4. Poista verkko ja kamara vasta jäähtyneestä kinkusta ja kuorruta perinteisesti sinappi-korppujauhokuorrutuksella seuraavasti: Poista kinkusta verkko. Sivele kinkku sinapilla ja ripottele pintaan korppujauhot ja haluamiasi mausteita. Kuorruta kinkku 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti