Kivikylän-logo

Grillatut porsaan kasslerpihvit

Grillatut porsaan kasslerpihvit

Grillatut porsaan kasslerpihvit

Annokset

4-6

annosta
Kesto

2,5-3,5

hours

Tarjoa kassler-pihvit grillattujen kasvisten kera. Halutessasi voit lisätä annokseen nokareen créme fraichea kastikkeeksi.

Reseptin ainekset:

  • Pippurinen fileehöystö 800 g marinoitua porsaan kassler-pihviä

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa

  • 4 kesän uutta tomaattia

  • Yrtti-suolaseosta (basilikaa, oreganoa, hienoa merisuolaa, rouhittua mustapippuria)

  • 12 keskikokoista uutta perunaa

Reseptin ohje:

  • Ota grillattavat pihvit hyvissä ajoin, noin kaksi tuntia ennen grillausta, huoneenlämpöön lämpiämään. Lihan kypsennyksessä on erittäin tärkeää, että liha ei ole kylmä - tällöin lihasnesteet tihkuvat ulos kypsennettäessä ja lopputulos on kuiva ja mauton.

  • Kuumenna grilli maltilla sopivaksi. Grilli on valmis, kun hiilet eivät enää hehku punaisena. Jos grilli on liian kuuma, lihat palavat pinnalta ja jäävät raaoiksi sisältä.

  • Puolita tomaatit ja poista niistä kovertamalla kova kanta.

  • Viipaloi kesäkurpitsa noin 2 cm paksuiksi viipaleiksi.

  • Keitä perunat puolikypsiksi ja anna jäähtyä hetken.

  • Pane kesäkurpitsat ja perunat muovipussiin ja kaada niille kassler-pihveissä ollut Kivikylän herkullinen marinadikastike.

  • Pidä pussin suusta kiinni ja sekoittele kasvikset ja marinadi. Anna maustua hetken.

  • Kun grilli on valmis, grillaa kassler-pihvit molemmin puolin niin, että se saa kauniin värin ja liha on mehukkaan kypsää. Hyvä tapa tarkistaa lihan kypsyys on seurata lihasnestettä: Kun lihasneste tihkuu kirkkaana pihvin pinnalle, niin liha on kypsä.

  • Samanaikaisesti lihojen kanssa, grillaa maustetut kesäkurpitsat ja perunat sekä puolitetut tomaatit. Ripottele grillatuille tomaateille yrtti-suolasekoitusta mausteeksi.