Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Kuisman maatila tuottaa sianlihaa Huittisissa

Viljelemme maata ja tuotamme lihaa Huittisten Korkeakosken kylässä. Yhdistelmäsikalassamme on 63 emakkoa. Tuotantorakennukset ja kotitalo ovat kylätien varressa Loimijoen rannan tuntumassa.  Kasvatamme porsaat itse isoiksi lihasioiksi Kivikylälle.

Huittinen on edelleen Suomen sikaisin kunta, vaikka tilojen lukumäärä on pudonnut nopeasti alle puoleen entisestä. Se johtuu siitä, että yksikkökoot ovat nousseet. Meidän yksikkö on jo pieni moneen muuhun verrattuna. Onneksi Kivikylä kohtelee erilaisia tiloja tasapuolisesti.

Tilan nimi on Hurrin tila. Se on niin sanottu vanha perintötalo, jonka historiaa voi seurata 1540-luvulle. Olen kolmas vävy peräkkäin isäntänä, ja Aulikki-vaimo on töissä tilan ulkopuolella.

Tilan jatkajasta on toiveita, koska keskimmäinen lapsemme Matias on juuri valmistunut agrologiksi niin kuin tyttöystävänsä Riikkakin. Matias oli kesän töissä tilalla kuivuriprojektissa. Uusimme yhdessä vanhan koneiston sekä kunnostimme rakennusta muutoinkin. Jos vain nuorilta intoa löytyy, voin ruveta jo hieman ”jäähdyttelemään” ja jättää tilanpidon heille. Itse olin Matiaksen ikäinen, kun aloitin isäntänä 26-vuotiaana.
”Huittisten Hullulenkki-myymälä on hyvä myyntikanava. Irtotuotteena tiskiltä ostetut lihat ja einekset maistuvat kaikkein parhaimmilta. Myymälässä on hienoa käydä myös lounastamassa tai kahvilla.”

Opiskelimme Aulikin kanssa Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Olin jo yliopistolla töissä, kun päätimme lähteä jatkamaan tätä tilaa. Itse olen kotoisin Orimattilasta karjatilalta.


Opiskelukaverit ovat vinoilleet minun sanoneen joskus, että kaikkea muuta voin harkita, mutta sikoja en kyllä kasvata. Mielelläni minä kuitenkin tänne Huittisiin tulin, vaikka vähältä piti, ettei minusta tullut tutkijaa.

Huittisiin avattiin alkuvuodesta uusi tehtaanmyymälä, makkaranmuotoinen Hullulenkki. Sinne on meiltä kuusi kilometriä. Myymälässä tapaa usein ihan vierasta porukkaa, sillä sinne tullaan kauempaakin Suomesta ostoksille. Joskus Aulikki oli ostanut sieltä vakuumissa pakattua lihaa. Kysyin, että miksi ihmeessä, kun kaukaakin tullaan ostamaan nimenomaan sitä irtolihaa.


Kivikylän Wanhanajan nakitkin ovat hyviä pakkauksesta syötynä, mutta vielä parempia irtonaisena tiskiltä ostettuna. Meillä kuluu paljon oman lihatalon tuotteita: palvilihaa, nakkeja ja lihapullia. Makkaroista Huiluntuhti ja Grilleri maistuvat meidän perheelle parhaiten.

Kivikylän tuotteet ovat niin suosittuja, että ne pääsevät välillä paikallisessa marketissa ihan loppumaan. Ja missä muualla nykyään voi nähdä arkenakin sellaisia jonoja elintarviketiskillä kuin juuri Kivikylän myymälöissä.  

Terveisin,

Pertti ja Matias Kuisma

Jaa mediassa

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet