Kuisman maatila tuottaa sianlihaa Huittisissa

Huittinen on edelleen Suomen sikaisin kunta, vaikka tilojen lukumäärä on pudonnut nopeasti alle puoleen entisestä. Se johtuu siitä, että yksikkökoot ovat nousseet. Meidän yksikkö on jo pieni moneen muuhun verrattuna. Onneksi Kivikylä kohtelee erilaisia tiloja tasapuolisesti.
Tilan nimi on Hurrin tila. Se on niin sanottu vanha perintötalo, jonka historiaa voi seurata 1540-luvulle. Olen kolmas vävy peräkkäin isäntänä, ja Aulikki-vaimo on töissä tilan ulkopuolella.
Tilan jatkajasta on toiveita, koska keskimmäinen lapsemme Matias on juuri valmistunut agrologiksi niin kuin tyttöystävänsä Riikkakin. Matias oli kesän töissä tilalla kuivuriprojektissa. Uusimme yhdessä vanhan koneiston sekä kunnostimme rakennusta muutoinkin. Jos vain nuorilta intoa löytyy, voin ruveta jo hieman ”jäähdyttelemään” ja jättää tilanpidon heille. Itse olin Matiaksen ikäinen, kun aloitin isäntänä 26-vuotiaana.
Opiskelimme Aulikin kanssa Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Olin jo yliopistolla töissä, kun päätimme lähteä jatkamaan tätä tilaa. Itse olen kotoisin Orimattilasta karjatilalta.
Opiskelukaverit ovat vinoilleet minun sanoneen joskus, että kaikkea muuta voin harkita, mutta sikoja en kyllä kasvata. Mielelläni minä kuitenkin tänne Huittisiin tulin, vaikka vähältä piti, ettei minusta tullut tutkijaa.
Huittisiin avattiin alkuvuodesta uusi tehtaanmyymälä, makkaranmuotoinen Hullulenkki. Sinne on meiltä kuusi kilometriä. Myymälässä tapaa usein ihan vierasta porukkaa, sillä sinne tullaan kauempaakin Suomesta ostoksille. Joskus Aulikki oli ostanut sieltä vakuumissa pakattua lihaa. Kysyin, että miksi ihmeessä, kun kaukaakin tullaan ostamaan nimenomaan sitä irtolihaa.
Kivikylän Wanhanajan nakitkin ovat hyviä pakkauksesta syötynä, mutta vielä parempia irtonaisena tiskiltä ostettuna. Meillä kuluu paljon oman lihatalon tuotteita: palvilihaa, nakkeja ja lihapullia. Makkaroista Huiluntuhti ja Grilleri maistuvat meidän perheelle parhaiten.
Kivikylän tuotteet ovat niin suosittuja, että ne pääsevät välillä paikallisessa marketissa ihan loppumaan. Ja missä muualla nykyään voi nähdä arkenakin sellaisia jonoja elintarviketiskillä kuin juuri Kivikylän myymälöissä.
Terveisin,
Pertti ja Matias Kuisma
Jaa mediassa
- Tilauskirja 2023
- Tilauskirja 2022
- Kivikyläläiset
- Kivikylän ahkerat kesätyöläiset täyttävät kauppojen hyllyt ja pihojen grillit!
- Kivikylän myyntiosasto iskee tehoja kesälläkin!
- Mistä ruokasi on kotoisin?
- Huiluntuhdin kuoreton on kokkaajalle huoleton
- Eurajoen kunta suosii lähiruokaa
- Kaikki eläinten hyvinvoinnin eteen
- Hullulenkki vei huomion Huittisissa
- Lähilihaa rekkakuskeille ja muille ohikulkijoille
- Kivikylän rekryukot: "Haemme kovia työihmisiä kesäksi!"
- Kyläkaupalla tuoksuu ihana liha
- Lihateknologian osaajia täsmäkoulutuksella
- Firabelihommissa Kivikylällä
- Tuomas vastaa Säkylän lihatiskistä
- Jukka Viljanen on kauppiassukua
- Markku Matikkala syntyi liha-alalle
- Kivikylältä elintarviketekniikan opiskelijaksi
- Shakkia pelaava massanvalmistaja
- Junnilan sisarukset Säkylästä
- Sillantaat tuottavat sianlihaa
- Tuija on Kivikylän kovaääninen
- Juuso haluaa kokeilla kaikkea
- Haanpään vilkkaat veljekset
- Juku ja jälkipolvi Kivikylän joulupukkeina
- Mari-kokin joulumuistot
- Walleniuksille työ on melkein elämäntapa
- Lauri Mäkelä on karjakuski
- Äiti ja tytär Hullunlenkin myyjinä
- Mia Niemi oppi tiiminvetäjänä rohkeutta
- Henna ja Juhani löysivät toisensa Kivikylällä
- Koitto Sievilä on Kivikylän eläkeläisiä
- Eero Alhonmäki on makkaramestari
- Heli ja Taneli Nurmi tuottavat naudanlihaa Sastamalassa
- Eklöfin veljekset ovat töissä Huittisten makkaratehtaalla
- Kuisman maatila tuottaa sianlihaa Huittisissa
- Isä ja tytär Kivikylän palveluksessa
- Kari Jalonen on myyntiauton lihakauppias
- Pörröt ovat porsaantuottajia Säkylästä
- Jyräkosket tuottavat naudanlihaa Eurajoella
- Topias Marva on kesätöissä markkinoinnissa
- Anne Vuorio työskentelee Säkylän tehtaalla
- Piia Piirainen on porsaantuottaja Paneliasta
- Heimo Mattila on huoltopäällikkönä Huittisissa
- Hannu Ollila on keittiömestarina Lapin myymälässä
- Marjaana Rantapere on töissä Laitilan lihatiskillä
- Mika Kinnala on lähilihan tuottaja Laitilasta
- Laskutus
- Mediapankki