Koitto Sievilä on Kivikylän eläkeläisiä

Minusta tuli kivikyläläinen vasta 63-vuotiaana. Olin tehnyt elämäntyöni maanviljelijänä Rauman Lapissa Mäentaan kylässä. 40 vuotta viljelin siemenviljaa. Jossain vaiheessa meillä oli lisäksi 3000 kanaa munimassa.
Olin jäämässä eläkkeelle tilan töistä, kun minulta kysyttiin, jos pääsisin muutamaksi päiväksi tuuraamaan Kivikylälle. Paimiosta piti hakea teurastamosta sianpuolikkaita, mutta ei ollut kuskia. Se tuuraus venyi seitsemän vuoden mittaiseksi.
Uusi ura kuorma-auton kuljettajana oli mieluinen yllätys. Olin tottunut tekemään raskaita töitä mukulasta lähtien, eikä minusta olisi ollut kamarin nurkkaan televisiota töllöttämään. Jotain ajankulua pitää ihmisellä olla, kun on vielä kunnossa ja pystyy tekemään. Onneksi olen pysynyt suhteellisen terveenä.
Kivikylän kuskin työ oli fyysisesti raskasta – siinä piti lykätä tuhannen kilon lavoja pumppukärryillä autoon ja pois. Matkan ajaksi ruhot ripustettiin roikkumaan auton katossa oleviin putkiin. Ajoin liki satatuhatta kilometriä vuodessa.
Lopetin kokopäiväisen autonkuljettajan työn kuusi vuotta sitten, kun täytin 70 vuotta. Päätin, että työsarkani mitta oli siinä.
Kivikylästä on tullut minulle kuin yksi perhe omani lisäksi. Käyn päivittäin lounaalla Lapin myymälässä. Sieltä saa lähellä kasvanutta vanhan ajan laillista lihaa. Sellaista, jota olen tottunut koko elämäni maalla eläneenä syömään.
Lounaalla näen samalla vanhoja työkavereita. Juttua riittää aina. Esimerkiksi niistä reissuista, kun olin ainakin kymmenen kertaa mukana Saksassa hankkimassa taloon pakettiautoja. Kerrankin ostimme auton suoraan Hampurin Vehon näyteikkunasta.
Minulla on edelleen Kivikylällä kaksi tärkeää tehtävää. Ensiksikin pidän Lapin myymälän kellon käynnissä. Kukaan ei oikein ehtinyt vetää sitä, ja ehdotin joskus neljä vuotta sitten, että jos minä otan sen hommakseni. Kello on siitä lähtien näyttänyt oikeaa aikaa.
Toinen tehtävä liittyy autourheiluun. Olen aikanani itse osallistunut jäärata-ajoihin ja rallikilpailuihin, ja poikani Mika on harrastanut jokamiesluokkaa 35 vuotta. Hänen myötään olen tiiviisti seurannut kilpailuja paikan päällä.
Harrastuksen seurauksena sain aikanaan avattua oven Kivikylän makkaroille autourheilun maailmaan. Kyse ei ole pikkumääristä: autourheilutapahtumissa kuluu Suomen maassa useita tuhansia kiloja makkaraa vuodessa. Parhaimmillaan yksissä kisoissa voi mennä 8000 makkaran pätkää. Grilleri-makkara on oikein nimetty viralliseksi kisamakkaraksi.
Edelleen toimittelen makkaroita kilpailuihin ainakin kerran kuukaudessa. Nytkin vien viikonloppuna lastin Alastaron radalle. Se on sopiva eläkeläisen pasninki.
Terveisin,
Koitto Sievilä
Jaa mediassa
- Tilauskirja 2023
- Tilauskirja 2022
- Kivikyläläiset
- Kivikylän ahkerat kesätyöläiset täyttävät kauppojen hyllyt ja pihojen grillit!
- Kivikylän myyntiosasto iskee tehoja kesälläkin!
- Mistä ruokasi on kotoisin?
- Huiluntuhdin kuoreton on kokkaajalle huoleton
- Eurajoen kunta suosii lähiruokaa
- Kaikki eläinten hyvinvoinnin eteen
- Hullulenkki vei huomion Huittisissa
- Lähilihaa rekkakuskeille ja muille ohikulkijoille
- Kivikylän rekryukot: "Haemme kovia työihmisiä kesäksi!"
- Kyläkaupalla tuoksuu ihana liha
- Lihateknologian osaajia täsmäkoulutuksella
- Firabelihommissa Kivikylällä
- Tuomas vastaa Säkylän lihatiskistä
- Jukka Viljanen on kauppiassukua
- Markku Matikkala syntyi liha-alalle
- Kivikylältä elintarviketekniikan opiskelijaksi
- Shakkia pelaava massanvalmistaja
- Junnilan sisarukset Säkylästä
- Sillantaat tuottavat sianlihaa
- Tuija on Kivikylän kovaääninen
- Juuso haluaa kokeilla kaikkea
- Haanpään vilkkaat veljekset
- Juku ja jälkipolvi Kivikylän joulupukkeina
- Mari-kokin joulumuistot
- Walleniuksille työ on melkein elämäntapa
- Lauri Mäkelä on karjakuski
- Äiti ja tytär Hullunlenkin myyjinä
- Mia Niemi oppi tiiminvetäjänä rohkeutta
- Henna ja Juhani löysivät toisensa Kivikylällä
- Koitto Sievilä on Kivikylän eläkeläisiä
- Eero Alhonmäki on makkaramestari
- Heli ja Taneli Nurmi tuottavat naudanlihaa Sastamalassa
- Eklöfin veljekset ovat töissä Huittisten makkaratehtaalla
- Kuisman maatila tuottaa sianlihaa Huittisissa
- Isä ja tytär Kivikylän palveluksessa
- Kari Jalonen on myyntiauton lihakauppias
- Pörröt ovat porsaantuottajia Säkylästä
- Jyräkosket tuottavat naudanlihaa Eurajoella
- Topias Marva on kesätöissä markkinoinnissa
- Anne Vuorio työskentelee Säkylän tehtaalla
- Piia Piirainen on porsaantuottaja Paneliasta
- Heimo Mattila on huoltopäällikkönä Huittisissa
- Hannu Ollila on keittiömestarina Lapin myymälässä
- Marjaana Rantapere on töissä Laitilan lihatiskillä
- Mika Kinnala on lähilihan tuottaja Laitilasta
- Laskutus
- Mediapankki