Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Jukka Viljanen on kauppiassukua

Aloitin työt kaupassa jo lukion ekaluokkalaisena. Paikkana oli Suvituuli-niminen marketti Raumalla. Reilu kymmenen vuotta myöhemmin minulla oli jo oma Spar-ketjun kauppa Huittisissa.


Kuljin sukuni jalanjälkiä. Yrjö-pappani ja isäni Pekka ovat molemmat olleet kauppiaita. Pappa oli aikoinaan mukana myös ravintola- ja hotellialalla.

 

Kun ryhdyin Spar-kauppiaaksi, vaimoni Kirsi jätti lastentarhaopettajan työnsä ja lähti kanssani kokonaan uudelle uralle. Työskentelimme kauppiaspariskuntana vuoteen 2007 asti. Pidimme kauppaa Huittisten lisäksi Ulvilassa ja Laitilassa. Sitten siirryin Pick N Payn tuoretavarapäälliköksi Poriin.

 

Viisi vuotta sitten minulle avautui mahdollisuus päästä Kivikylälle myyntipäälliköksi. Talo oli entuudestaan tuttu, sillä Laitilassa kauppiaana ollessani tein jo yhteistyötä Kivikylän kanssa. Tunsin tuotteet ja osan ihmisistäkin. Nyt sain mahdollisuuden tulla pöydän toiselle puolelle.

”Omalla kauppiasurallani näin kaupan päässä, miten Kivikylän tuotteet kiinnostivat asiakkaita. Se oli yksi kriteeri, kun päätin tulla tänne töihin. Hyviä tuotteita on ilo markkinoida.”

Entisenä kauppiaana tunnistan ongelmia, joiden parissa myymälöissä painitaan. Toimitusvarmuus on tärkeä asia kaikille kaupoille ja ketjuille. Se mitä luvataan, on myös pidettävä. Tiedän, mitä tapahtuu, jos tavara ei tulekaan.

Koko työni perustuu siihen, että voitan asiakkaan luottamuksen. Haluan antaa kauppiaalle enemmän kuin vain myytävän tuotteen. Pystyn auttamaan osastonhoitajia saamaan parempia tuloksia Kivikylän tuotteilla. Saatan antaa ihan käytännön neuvoja, että tee tämmöinen lappu ja laita tuonne.

Kiertonopeus, kate ja hävikki kiinnostavat kaupanpään ostajia. Niissä Kivikylä on tuotevalikoimineen vahvoilla.  


Pyrin mahdollisuuksien mukaan kiertämään myymälöissä jakson vaihdosten yhteydessä. Kyselen kuulumisia, ja päivitämme uutuudet ja mahdollisesti poistuvat tai tauolle jäävät tuotteet.

Meillä on Huittisissa ja Lapissa seitsemän hengen myyntiorganisaatio. Myyntijohtaja Ari Järvisen johdolla hoidamme koko Suomen myynnin.  

Yksi iso osa työtehtäviä on ylläpitää valikoima- ja kampanjahinnastoja. Tilaushinta pitää olla aina oikein sähköisten tilausten takia, koska muuttunut hinta näkyy heti kaupan koneella.

Vapaa-ajalla jääkiekko ja Lukon touhut ovat pitkään olleet ykkösharrastus. Poikani Elmeri on pelannut jääkiekkoa vuodesta 2005, ja olen toiminut joukkueenjohtajana monet vuodet. Tytärtäni Elviiraa olen nähnyt myös työkuvioissa, sillä hän on parina vuonna työskennellyt Kivikylän lihatiskeillä ja Huittisten myymälässä.


Omaa kuntoani pidän yllä pelaamalla pari kertaa viikossa salibändyä. Se on hyvää terapiaa, kun ei tarvitse muuta miettiä, kuin missä pallo on ja mihin se mahtaa seuraavaksi mennä. Siinä unohtuu arjen harmit ja saa nollattua itsensä.


Terveisin,

Jukka Viljanen

Jaa mediassa

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet