Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Firabelihommissa Kivikylällä

Laivakokki Esa Rismalan elämänrytmissä on tyyliä: kuusi viikkoa töissä laivalla, kuusi viikkoa lomalla, josta osa sujuu Kivikylällä sianleikkuu-, kinkunteko- ja makkaranpaistohommissa.

 

– Laivakokit viihtyvät Kivikylällä, meitä on täällä monia. Kokkistuertin hommat menevät säännöllisen rytmin mukaan ja väliin tulee pitkiä lomia, joten tällainen epäsäännöllisen säännöllinen pesti Kivikylään on oikein mainio asia, Rismala kuvailee.

 

– Tykkään olla laivalla ja tykkään olla Kivikylällä, joten ei valittamista.

 

Rismala on 16-vuotiaasta asti seilannut maailman merillä. Kivikylän hommiin hän päätyi avaamalla suunsa sopivaan aikaan oikeassa paikassa.

 

– Olen aina tilannut laivaan tavaraa suoraan Kivikylästä ja kollalaisena tottunut käymään Lapissa ostoksilla. Kerran sitten kysyin Jari Laihoselta ohimennen, että olisiko mitään kokinhommia tarjolla ja siitä lähtien olen niissä hommissa ollut. Monta kertaa suun avaaminen kannattaa.

 

Rismala pitää Kivikylän ilmapiiristä ja osaa arvostaa brändin kasvua pienestä paikallisesta koko Suomessa arvostetuksi toimijaksi.

 

– Hyvät tuotteet ovat kaiken a ja o. Työt sinänsä eivät ole muuttuneet juurikaan, vaan Kivikylän henki on hienosti säilynyt vuosien saatossa. Viihdyn erittäin hyvin.

 
"Tykkään olla laivalla ja tykkään olla Kivikylällä, joten ei valittamista"

Iso osa Rismalan työajasta kuluu erilaisissa tilaisuuksissa, esimerkiksi häissä ja synttärikemuissa.

 

– Olen joka paikassa missä tarvitaan. Usein ne ovat parituntisia keikkoja, mutta joskus isompiakin täyden palvelun paketteja, joihin toimitetaan kaikki lautasista lähtien.

 

Rismalan työkavereilta tihkuneiden tietojen mukaan kokki tykkää itsekin maistella työnsä tuloksia.

 

– Tiedän jo miltä palvipossu maistuu. Hyvältä. Ei sitä kovin paljon tule itse syötyä, jotta vieraillekin riittäisi, Rismala oikoo käsityksiä.

 

Voisi kuvitella, että useat Kivikylällä työskentelevät laivakokit olisivat tuoneet makuja tai säväyksiä maailman meriltä. Onko näin?

 

– Parasta mitä meriltä on tuotu, ovat hyvät jutut. Enemmänkin on niin, että Kivikylän hyviä tuotteita on viety merille.

  

Terveisin,

Esa Rismala

Jaa mediassa

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet