Ajankohtaista

Lappi - Aukioloajat

Arkisin: 07 - 17

Lauantaisin: 08 - 13

 

Avaa karttalinkki tästä.

 

Huittinen - Aukioloajat

Arkisin: 09 - 17

Lauantaisin: 08 - 13

 

Avaa karttalinkki tästä.

 

Joulukinkun paisto-ohje

Joulu lähestyy kovaa vauhtia! On aika noutaa kinkut Kivikylästä ja etsiä paistomittarit esiin kaapin perukoilta. Tästä voit tarkistaa ohjeet kinkun kypsentämiseen. 

KINKUN PAISTO-OHJE

 

Ota kinkku ajoissa huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on n.+10°C ennen paistamisen aloittamista.

 

Poista kinkku pakkauksestaan ja voit huuhdella sen kylmällä vedellä. Jätä verkko paikoilleen, jos sellainen on kinkussasi. Käytä kinkun paistossa joko perinteistä lihalämpömittaria tai digitaalista mittaria osoittamaan kinkun kypsymistä. Työnnä lihalämpömittarin kärki vinottain kinkun paksuimpaan kohtaan ja tarkista, ettei mittari osu luuhun jos kinkussasi on luu.

 

Nosta kinkku uuniritilälle silavapuoli ylöspäin ja siirrä uuniin. Laita ritilän alle uunipannu tai -pelti ja kaada siihen vettä, joka pitää uunin kosteana. Lämpötilan kohoamista on helpompi seurata, kun käännät mittarin asteikon uunin suuluukkuun päin. Paista kinkkua alhaisessa lämmössä n. + 125°C (kiertoilmauunissa +80 °C), kunnes lihalämpömittari näyttää n. +77° C. Mikäli pidät hieman ylikypsästä kinkusta, anna sisälämpötilan nousta + 80 °C:een.
Kinkun arvioitu paistoaika on 60-70 minuuttia lihakiloa kohti.

 

Kun nostat kinkun uunista peitä se foliolla. Poista verkko ja kamara vasta jäähtyneestä kinkusta ja kuorruta esimerkiksi perinteisesti sinappi-korppujauhokuorrutuksella seuraavasti: Poista kinkusta verkko. Sivele kinkku sinapilla ja ripottele pintaan korppujauhot ja haluamiasi mausteita. Kuorruta kinkku 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.

 

JA SITTEN SYÖMÄÄN JA NAUTISKELEMAAN !!!
 

Muista säilyttää kinkkua aina kylmässä, alle kuudessa asteessa. Älä unohda kinkkua lämpimälle tarjoilupöydälle pitkäksi aikaa paitsi jos syöt koko komeuden kerralla!

Palvelun toteutus: JPmedia